Szaunázás felsőfokon

Álmai szaunája már csak karnyújtásnyira van Öntől!

Keressen bennünket, és megvalósítjuk álmait!

Mi szól a szaunázás mellett?

A szauna vérkeringést serkentő hatással bír.

Egy-egy szaunázás alatt megemelkedik a test hőmérséklete 1-2 °C-kal. A bőrünk akár 10°C-kal is felmelegedhet. A meleg, a hideg zuhany és a szobahőmérséklet váltakozása erősíti szervezetünket. Az erek kitágulnak, ezáltal a vér áramlása gyorsabb és jobb lesz. Így megelőzhetjük a keringési zavarokat és vérrögök keletkezését.

A szauna hatékonyan méregtelenít.

Szaunázás alatt izzadunk. Egy szaunázás alkalmával kb. 0,5 liter vizet veszítünk. Ez serkenti a vérkeringést. Ezenkívül testünk az izmokból tejsavat juttat a vérbe. A méreganyagok/károsanyagok azután a vizelettel távoznak a testből.

A szauna enyhíti a légúti betegségeket.

Ha légúti betegségben szenved, a nedves meleg levegő enyhíti a hörghurut és asztma tüneteit. A felszálló gőz kitágítja a bőr pórusait, és igazán hatékony bőrproblémák esetén is. Ilyen hatást érhet el finn szaunáinkban is, ugyanis egy-egy felöntéssel rengeteg gőz keletkezik. A felöntőlében használható illóolajok pl: mentol, teafaolaj, citrom, narancs mind segítik a légutak felszabadítását.

A szauna kiegyenlíti vérnyomását.

Ha magas vérnyomásban szenved, akkor az infraszauna a megfelelő választás az Ön számára. A 60°C alatti hőmérséklet és az alacsony páratartalom szabályozza a vérnyomást. A száraz meleg levegő egyébként enyhíti a reumatikus fájdalmakat.

A szauna erősíti az immunrendszert.

A hideg és meleg váltakozása nem csak vérkeringését edzi, hanem immunrendszerét is erősíti. Szaunázás után szervezetünkben az immunsejtek száma nagymértékben megnő. Nem számít, hogy a szaunázás melyik formáját választjuk, mindegyik erősít és jobban véd a különböző megfázásos betegségekkel szemben.

A szaunától az erek rugalmasak maradnak!

Szaunázás után semmiképpen se mondjunk le egy hideg zuhanyról vagy egy hideg fürdőről. A hőmérsékletváltozás eleinte kellemetlen lehet, de arra szolgál, hogy az erek újból összehúzódjanak, így maradnak rugalmasak.

A szaunázás

A szaunázásnak nagyon sok jótékony hatása van amiről már biztosan nagyon sokat olvashattunk és hallhattunk. Azonban azt el kell mondani, hogy  a különböző típusú szaunáknak más-más hatásai vannak az emberi szervezetre. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy melyik lenne az igényeinknek leginkább megfelelő szauna, akkor olvassa el ismertetőinket, melyekből megtudhatja, hogy az egyes szaunatípusok (pld. infraszauna) milyen előnyökkel bírnak.

Ha kiválasztotta a számára leginkább megfelelő finnszaunát, vagy infra szaunát, esetleg minden igényt kielégítő kombi szaunát,  akkor kérjen tőlünk árajánlatot, amelyből a személyes igényeire szabott szauna megvalósításának minden költségét megtudhatja!

Mi a különbség a finn- és az infraszauna között?

Finn szauna

Az ajánlott hőmérséklet fejmagasságban 75-90 °C körül alakul és kitűnően alkalmas szív és érrendszeri megbetegedések javítására.
Élénkítő hatása van a szervezetre, fokozza az anyagcserét, segíti a méreg- és salakanyagok kiürítését. Egy finn szaunában ülve a szívünk gyorsabban dolgozik, ezáltal jobban eljuttatja a vért mindenhová, és elősegíti szervezetünkből a salakanyag távozását.

Allergiás problémák kezelésére, ekcémás bőr állapotának a javítására, visszatérő gyulladásos panaszok, izomláz elmulasztására is alkalmas.
Hetente maximum kétszer ajánlott használni és bekapcsolás után várni kell, míg felfűt a megfelelő hőmérsékletre.

Infra szauna

Az infraszaunáról: szintén kímélőbb a szervezet számára, mint a finn szauna, azonban a működésmódja is eltér a fenti típusoktól, mert a levegő felmelegítése és párásítása helyett az infravörös sugarak a testet belülről melegítik fel. Az infraszaunát előszeretettel szokták a narancsbőrrel küzdőknek ajánlani, mert fénysugarai mélyre hatolnak, fellazítják a kötőszöveteket, s így a méreganyagok jobban tudnak a bőrből távozni.

Kinek ajánlott az infraszauna? A szervezet fokozatos felmelegedésének köszönhetően időseknek és fiataloknak is ajánlott.

Infraszauna hőmérséklete: 35-55 fok között

Mennyi időt érdemes az infraszaunában tölteni? 30 percet, heti 3-4 alkalommal

Cégünk  több mint fél évtizede foglalkozik polipropilén medence  gyártással és beépítéssel, kiegészítő tevékenysége az egyedi gyártású szauna kabinok gyártása, helyszíni szereléssel.

Szakképzett munkatársaink segítenek megvalósítani az egyedi ötleteket, legyen szó csillagos égbolt mennyezetről vagy teljes üvegportálos szaunakabinról.

Keressen minket bizalommal, megvalósítjuk álmait.